ALTINOLUK'TA ‘CENNET KÖRFEZİM EDREMİT' SERGİSİ

ALTINOLUK

19. Altınoluk Antandros ‘Yaşama Saygı' Kültür ve Sanat Festivali”nde Fotoğraf Sanatçısı Ali Hikmet Varlık'ın eserleri halkla buluştu.

Edremit ilçesine bağlı Altınoluk Beldesinde “19. Altınoluk Antandros ‘Yaşama Saygı’ Kültür ve Sanat Festivali”nde Fotoğraf Sanatçısı Ali Hikmet Varlık’ın eserleri halkla buluştu.  

Edremit ilçesine bağlı Altınoluk Beldesinde 3 gün sürecek olan “19. Altınoluk Antandros ‘Yaşama Saygı’ Kültür ve Sanat Festivali”nde Fotoğraf Sanatçısı Ali Hikmet Varlık’ın eserleri Altınoluk Cumhuriyet Meydanında Belediye Başkanı Hasan Özpolat tarafından saat 17.40 da açılan Fotoğraf Sergisi ile eserler halkla buluştu.  

Festivalde tiyatro, folklor gösterileri, panel, yürüyüş ve turnuvalarla oldukça renkli geçtiğini açıklayan Fotoğraf Sanatçısı Ali Hikmet Varlık, Edremit, Altınoluk, Güre, Akçay, Zeytinli, Kadıköy, Küçükkuyu ve Assos fotoğraflarını içeren 40 eserden oluşan ‘Cennet Körfezim Edremit’ adlı Fotoğraf Sergisinde körfez bölgesinin en ilginç fotoğraflarını sergilediğini açıkladı.

40 yılı geçkin bir süreden beri sanat fotoğraf çektiğini vurgulayan 1 çocuk babası 61 yaşındaki emekli öğretmen Ali Hikmet Varlık, Balıkesir Sanat Fotoğrafçıları Derneği (BASAF) üyesi olduğunu ve Balıkesir Ulusal Fotoğraf Müzesi`nin kuruluşunda da görev aldığını açıkladı.

Fotoğraf Sanatçısı Ali Hikmet Varlık’ın eserlerinden oluşan ‘Cennet Körfezim Edremit’ adlı Fotoğraf sergisi 23-24-25 Ağustos 2013 tarihleri arası 3 gün sergileneceği açıklandı.

ALİ HİKMET VARLIK KİMDİR?

1952 yılında Balıkesir`de doğdu. BASAF (Balıkesir Sanat Fotoğrafçıları Derneği) üyesidir. Necatibey Eğitim Enstitüsü Türkçe Bölümü`nü bitirdi. İstanbul’da fotoğraf sanatçısı Gültekin Çizgen’le birlikte çalıştı. Tanıtım fotoğrafçılığı yapmakta, gazetelerde haber, sanat ve kültür ağırlıklı yazıları yer almakta ve ayrıca şiir çalışmaları da bulunmaktadır.

Fotoğraf  ile 1970`li yıllarda ilgilenmeye başladı. Balıkesir Sanat Fotoğrafçıları Derneğinin (BASAF) ilk kurucu üyelerindendir. BASAF yönetim kurulunda iki dönem görev yaptı. Balıkesir Ulusal Fotoğraf Müzesi ve Balıkesir Mehmet Emin Tan Fotoğraf Kitaplığı`nın kurulmasında maddi ve manevi katkılarda bulundu. İstanbul Fotoğraf Müzesi Arşivine fotoğrafları kabul edildi. Fotoğrafları İstanbul Fotoğraf Müzesi`nde üç ay boyunca sergilendi ve İstanbul Fotoğraf Müzesi`nin ``Günümüzde Fotoğraf `` albümünde yer aldı. 

Enver DOLGUN



  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 15 ° / 10.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı